Категорії
Новини

Мистецтво “Автостопа”

Остання порада — для тих, хто не мав грошей на таксі. Якщо вам пощастить, і ви дотримуватиметеся нижченаведених правил можна проїхати і автостопом.

Важливо правильно вибрати місце голосування. Переконайтеся, що немає знака “зупинка заборонена”, постів ДАІ, світлофорів, перехресть. Треба враховувати також фактор «таксизму» – перед людною зупинкою автоматично відкидається велика кількість машин, які сподіваються взяти на цій зупинці будь-кого за гроші. Багато що залежить від часу доби. Вночі грає роль припинення роботи громадського транспорту, та пов’язана з цим певна участь водіїв до зупиняючої машини. Декілька слів про мистецтво голосування.

Положення піднятої руки в жодному разі не повинно бути статичним! Голосуйте не всім машинам, голосуйте кожному окремо, тут важливий безпосередній контакт стопщика з водієм. Як переконати водія повезти вас безплатно? Якщо ви запитаєте: “Чи можна проїхати з вами скільки-небудь без грошей…”, то інші водії можуть запросто образитися, подумавши: “Що я не людина, чи що?!?” Запитайте: “Чи можна проїхати з вами скільки-небудь убік автостопом?” Якщо піде питання: “А автостопом – це як?”, Детально поясніть це водієві. Зазвичай таксист завжди запитає: “А куди вам треба?”

Таке питання часто є відмітним ознакою людини, що займається візництвом за гроші, однак і звичайному водієві нічого не заважає задати його. Назвіть місце свого призначення та повідомте, що ви пересуваєтеся до нього попутним (!) транспортом. Вирішуйте всі питання щодо оплати до посадки в машину. Водій навряд чи зрадіє, дізнавшись про те, що ви не збираєтеся платити йому тільки в момент вашої висадки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні записи